Slovenskí volejbalisti nedali Dánom šancu a vyhrali 3:0

14.06.2013 Celý región

Viedeň 13. júna (TASR) - Slovenskí volejbaloví reprezentanti začali 10. ročník Európskej ligy víťazstvom. Na úvodnom turnaji A-skupiny vo Viedni vyhrali zverenci trénera Štefana Chrtianskeho vo štvrtok nad Dánskom 3:0. V piatok sa od 18.00 stretnú s domácim Rakúskom.

Slováci sa dostali do brejk po ese Michaloviča a viedli 3:1. Zverenci trénera Chrtianskeho mali od začiatku navrch, lepšie podávali a bránili a postupne si vypracovali už štvorbodový náskok 10:6. Dáni mali problém sa presadiť cez perfeknú slovenskú obranu a po bloku Michaloviča bolo už 11:6. Slovákom výborne fungoval príjem a nahrávač Zaťko, ktorý dostal šancu v základe, tak mohol hrať variabilne cez kolíky aj stredom. Navyše tlačili Slováci aj servisom, po výbornom podaní Zaťka dokončil na sieti úlohu Piovarči a bolo už 18:12. Prvý set bol jasne v réžii favorita, dejstvo ukončil Michalovič a Slováci ho vyhrali 21:15.

V úvode druhého setu sa dostali do vedenia 4:2 Dáni po bloku Thomsena. Slováci ale rýchlo vyrovnali po Kohútovom úspešnom útoku stredom siete. Severania opäť viedli o dva body, ale po skvelej kombinácii Zaťka s Chrtianskym bolo 8:8. Pokračovalo sa bod po bode, na technickom timeoute viedli Dáni 12:11. Slováci sa dostali po dlhšom čase do vedenia zásluhou výborného servisu Kohúta - 14:13. Vyrovnaný boj pokračoval, ani jeden tím si nedokázal vypracovať brejk. V koncovke sa však dostali do trháku Dáni po bloku Thomsena a Michalovičovom útoku do antény - 17:19. Time Slovensko. Slováci urobili side-out, miesto Piovarčiho prišiel na servis Masný a dánsky útok zablokoval Kohút - 19:19. To isté sa zopakovalo aj po dánskom oddychovom čase a Slováci mali setbal! Hneď prvý využil Chrtiansky a slovenskí volejbalisti po skvelom finiši viedli 2:0.

Povzbudení z koncovky setu pokračovali Slováci výborne aj v treťom. Pri servise Chrtianskeho si vybojovali brejk a neskôr po ese Patáka vyhrávali už 9:6. Následne sa parádnym blokom prezentoval Chrtiansky a dánsky kouč si za stavu 10:6 pre Slovákov vypýtal timeout. Slováci si držali štvorbodový náskok a bez problémov mierili za hladkým víťazstvom. Tretí set ukončil Chrtiansky, Slováci ho vyhrali 25:16 a celý duel zaslúžene 3:0.

1. turnaj EL vo Viedni - Budocenter:

Slovensko - Dánsko 3:0 (15, 19, 16)
Zápas trval: 60 minút.
Rozhodovali: Zdraveski (Mac.), Tillmann (Maď.),
100 divákov.

SR: Zaťko, Michalovič, Kohút, Paták, Piovarči, Chrtiansky ml., libero Ondrušek (Javorčík, Masný, Kašper). Tréner: Š. Chrtiansky.
Dánsko: Jacobsen, Ditlevsen, Knudsen, Christiansen, Huss, Thomsen, libero Mikelsons (Olufsen). Tréner: F. Sturm.
 

Vyberte región